1 Kasım 2009 Pazar

pelin batu ve kabak dolması varyasyonları





















aslında buraya magazin tarzı şeyler almak niyetinde değilim ama sadece ve sadece bu sözlük entry sini girmekiçin şeyettim efendim. ülkemizin aydın/entelektüel 'varyasyon'larından -onun deyimiyle- biri. aşağıdaki entry e o kadar güldüm ki, daha fazlsı mümkün değildi, elimden gelen buydu, sizin elinizden daha fazlası gelirse lütfen sakınmayın :))

pelin batu başlığı, 413. entry

derya baykal'a çıkmıştı bir kere. kadınlar orada bir şeyler üretmeye çalışırken bu kızımız "hıım ben pek sevmem bunu" dedi durdu programda. her lafa muhalefet olmak için çabalamıştı. ancak şu diyaloğu asla unutamam.

derya baykal: evet pelinciğim kitabında neyi anlatıyorsun, söyler misin?
-kelimesi kelimesine aynı değil ancak aynı bu şekilde ilişkisiz kasıntı sözcükler yanyana.
pelin batu: ııı evet, şimdii bu kitapta rüzgarın çeşitliliğinin öznelliğimdeki varyasyonlarını anlatıyorum. çıkış noktam ise çıkışsızlığımın verdiği ııı zevk ve acının yarattığı ironinin beynimde estirdiği hayat tınısı olan ııı rüzgarlar ııı.
derya baykal: hııııım. eveeet şimdi kabak dolmasına ne koyuyorduk cemal usta?

vallahi ben de pelin batu ya uğramadan geçemeyeceğim. bu kadın popüler kültürün en dişi mantarlarından biri. hangi akla hizmet bir entelektüel aydın dayatmasına giriyorlar anlamış değilim. murat bardakçı bey! bu hatunun yanınıza ne işi var allaseniz, ben şahsen onu o tarih programında gördükçe izleyici reytingini artıracak dişi bir tv çekici olarak algılıyorum. bu ülkede onca değerli entelektüel kadın varken pelin batu nun 'ıııııı'layan kültürünü ancak ahmet hakanlara yutturursunuz. ah medya vah medya...

programı izleyenler bilir, varyasyon tipik bir pelin batu kelimesidir. ezberlenip bol bol cümle içinde kullanılarak günlük dilde aydıngeçinir bir hava katmak içüüün sıkça kullanılır tarafından.
d..f..

63 yorum:

  1. -sansasyon yaratmak için ne "varyasyon"lara maruz kalacağız bakalım :)-
    bu kez de çizgi arasını ben yazayım sayın fatmani..

    YanıtlaSil
  2. kayseri vinç
    : Kayseri merkezli , kiralık vinç , sepetli platform, hidrolik mobil vinç(mobil), mobil asansör kiralama, kamyonlu vinç, teleskobik vinç kiralama, kiralık katlanır bomlu mobil vinç vinç kiralama hizmeti gerçekleştirmektedir.

    Tüm kiralık vinçler Eriştirme Bakanlığı K1 yetki dokümanına sahip olup, SEPETLİ vinç operatörlerimiz; alanlarında tecrübeli, eğitimli kişilerden oluşmaktadır. Oktay Vinç ’in kiralık vinçlerinin ve VİNÇLERİN tümü periyodik olarak kontrol edilir . Vinç operatörlerimiz G sınıfı (İş Makinesi ve vinç kullanma) ehliyetine ve güvenlik sertifikasına sahiptir.

    YanıtlaSil

  3. kayseri çiçekçi
    Doğrudan Türkiye'de kendi yerel çiçek ağı ile Çiçek Siparişi Göndermek için yeni ve eşsiz bir yol. Çiçekçiler ile anlaşma değil kendi dükkanları ile, aynı gün içinde gönderilmek üzere Çiçek Siparişiniz için, birbirinden güzel çiçek düzenlemelerini sevdiklerinize teslim eden bir Wep sitesi. Türkiye’de kendine ait çiçek dükkanları ile, yüzlerce Çiçek Siparişi ve onların tek tek çiçek ve hediyelerini tasarlayarak sevdiklerine ulaştırılır.

    Türkiye’de aynı gün içinde Çiçek Siparişi için tüm çiçek ve düzenlemeler bulunmaktadır. Çiçek dükkanlarmızdan, Türkiye'de aynı gün için çiçek teslimatı yapmaktadırlar. Web sitemizi kullanarak aynı gün Türkiye'de çiçek siparişi, verebilirsiniz ve Türkiye'de çiçek sunan dükkanlarımızı seçebilirsiniz. Türkiye’de anlaşmalı Çiçekçiler ile değil kendi Çiçek dükkanlarımız ile çalışmak daha büyük, daha güzel bir buket ve tam zamanında teslimat ve fiyat konusunda mükemmel bir hizmet anlamına gelir.

    YanıtlaSil
  4. evden eve nakliyat Ankara alanıyla ilgili her türlü hizmet talebiniz için firmamız ile iletişime geçmek sizin için en mantıklı tercih olacaktır. Damla Nakliyat alanında uzman personelleri ve üstün kalite hizmet anlayışı ile Ankara halkının samimiyetini kazanmış, güvenilirliği ile ön plana çıkmaya devam eden bir firmadır. Evden eve nakliyat Ankara hizmetlerimiz hakkında bilgi için hemen bize ulaşın.

    YanıtlaSil
  5. Gebze Evden Eve Nakliyat. gebze evden eve nakliyat alanında kendini geliştirmiş bi firma olarak üstün kalite ve hızlı bir şekilde eşyalarınızın taşınmasını istiyorsanız gebze nakliyat ile iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. Güngören Nakliyat.Parça parça eşya taşımacılığı güngören nakliyat ile mümkün kargo şirketlerinden daha çok tercih edilen nakliyat yöntemi ile parça parça eşyalarınızı istediğiniz yere götürüyoruz.Musa nakliyat ile iletişime geçerek taşıtabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Yenimahalle evden eve nakliyatAnkaranın ilçesi olan Yenimahalle evden eve nakliyat olarak sadece ankarada değil şehirlerarası nakliyat hizmeti de vermekteyiz.Detaylı bilgi için şafak nakliyat ile iletişime geçiniz.

    YanıtlaSil
  8. Replika Saat ile sizler de son model ve oldukça kaliteli aksesuarlarımıza online mağazamız ile sahip olabilirsiniz. Saat Port ile keyifli alışverişler sunuyoruz.

    YanıtlaSil
  9. Afyon Temizlik Firmaları olarak en uygun ve en temiz şekilde yapan profosyonel temizlik ekibimiz sizileri memnun ederek işini en iyi şekilde yapıyor.Detaylı bilgi için afyon temizlik ile iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  10. Afyonda hizmet veren Afyon Temizlik Firmaları olarak afyon temizlik adlı firmamız temizlik alanında hizmet veren firmamız her türlü temizlik hizmeti veriyoruz.Firmamız ile iletişime geçmek için afyon temizlik adlı websitemizi ziyaret ederep iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  11. Ankara Evden Eve Nakliyat alanında uzman personeller ile çalışarak firmamızı ve sunduğumuz hizmetleri en yüksek seviyelere çıkartık.

    YanıtlaSil
  12. Lokma İstanbul alanında kendini geliştirerek en güzel lokmaları biz yaparak damak zevkinize hitap ediyoruz.Lokma dağıtım hizmetimizden uygun fiyatlara yararlanmak için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  13. Etimesgut evden eve nakliyat hizmetimiz eşyalarınıza hiçbir şekilde zarar vermeden kısa sürede yeni evlerinize taşıyacaktır. Buradan sizde hizmetimize ulaşabilir ve hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. Evden Eve Nakliyat Ankara olarak ev ve eşya taşıma konusunda profesyonel ve kaliteli bir hizmet vermekteyiz. Ersoy Nakliyat ile sizler de bütçenize uygun kaliteli hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Kocaeli Evden Eve Nakliyat olarak asansörlü nakliyat hizmeti vererek 24. kata kadar çıkan son model asansörlerimizle eşyalarınızı taşıyoruz.Eşyalarınızı bize taşıtmak için marina nakliyat adlı websitemizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. Hublot Saat olarak kolaylıkla ve normalden daha uygun fiyatlarımız ile sizler de kaliteli bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Online mağazamızda keyifli alışverişler için Eta Saatler ile gerçekleştirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. Gülüş Tasarımı ile hastalarımızın sorunsuz ve estetik bir ağız yapısına sahip olmakla beraber güzel gülüşler de sunuyoruz. Güvenli ve sorunsuz tedavilerimiz için web sitemizden ulaşınız.

    YanıtlaSil
  18. Nevşehir Özel Diş Hastanesi olan kliniğimiz Nevşehir Özel Diş Hastaneleri arasından hem ekonomik hizmet veren hemde uzman şekilde tedavi sağlamaya devam eden bir klinik olarak sektörün en iyisi olmaya devam ediyoruz.

    YanıtlaSil
  19. Zirkonyum Diş Kaplama ile hastalarımızın dişlerinde oluşan problemlerden dolayı daha sağlıklı bir yapıya sahip olmalarını kaplama ile sağlıyoruz. Dişleriniz kaplama ile daha estetik ve sağlıklı olacaktır. Detaylı bilgi ve online randevu için web sitemizden ulaşınız.

    YanıtlaSil
  20. Ankara Evden eve nakliyat olarak öncelikle personellerimizi sıkı bir eğitimden geçirdikten sonra işe başlatıyoruz.Geniş araç filomuzla eşyalarınıza uygun araç getirerek eşyalarınızı kolaylıkla taşıyoruz.Detaylı bilgi için iztaşlar nakliyat ile iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  21. Ankaranın her yerinde hizmet veren ankara damla nakliyat adlı firmamız Çankaya Nakliyat olarak çankayada halkın güvenini kazanarak en çok tercih edilen bir nakliyat firması olmuştur.Halkın tavsiye ettiği firmamız eşya taşıma alanında yılların tecrübesi ile eşyalarınızı taşıyoruz.Detaylı bilgi için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  22. Kanal Tedavisi fiyatı olarak ankaranın en uygun ve en üst kalite hizmet sunan kliniğimiz müşterilerimizin memnuniyetini kazanarak en çok tavsiye edilen diş kliniği olmuştur.Randevu ve detaylı bilgi için websitemizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  23. Gölbaşı evden eve nakliyat olarak çalışanlarımızı öncelikle sıkı bir eğitimden geçirerek çalışmaya başlatıyoruz.Profesyonel çalışma ekibimiz sizlere nakliyat hizmetini en kaliteli şekilde sunuyoruz.Detaylı bilgi için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  24. Cep Telefonu Tamiri alanında en yenilikçi ürünlerle Cep Telefonu Tamiri hizmetini sunmaktayız. Her zaman kusursuz hizmetler için bizlere ulaşın ve hizmetlerimiz hakkında en detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  25. Fatih Depolama alanında en iyi depolama hizmetini sunmaktayız.Eşyalarınıza zarar gelmeden güvenli bir şekilde depolama hizmeti sunuyoruz. Hizmetlerimiz ve randevu hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil
  26. Kanal Tedavisi Fiyatları alanında sadece müşterilerimizi düşünerek tedavilerimiz en ekonomik şekilde geliştirmeye devam ediyoruz. Hemen bize ulaşın

    YanıtlaSil
  27. Rolex Saat Fiyatları ile sizler de kaliteli ve özel tasarıma sahip modellerimize Eta Saatler ile kolaylıkla sahip olabilir ve kaliteli alışverişin tadını çıkarabilirsiniz. Ürünlerimizden haberdar olmak için web sitemizden ulaşınız.

    YanıtlaSil
  28. Rolex Saat Fiyatları olarak kaliteli ve özel tasarımlara sahip birçok model ve koleksiyonlarımızı uygun fiyatlar ile sunuyoruz. Aynı gün kargo ve birçok ayrıcalık için web sitemizden bir göz atın.

    YanıtlaSil
  29. Eskişehir Temizlik ile sizlere temizlik hizmetini en kaliteli ve en ekonomik şekilde sunarak evinizi,apartmanınızı temizliyoruz.Temizlik hizmeti almak istiyorsanız websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  30. Ankara Boyacı olarak sizlere her türden boya hizmetini sunarak sizlerin evini boyuyoruz. sadece boya hizmeti değil tadilat hizmeti vererek evinizi tadile ediyoruz.Randevu ve detaylı bilgi için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz

    YanıtlaSil
  31. Eşya Depolama alanında en ekonomik şekilde sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz. Alanında en kusursuz şekilde devam etmekteyiz. Sizlerde hizmetlerimizden yararlanmak isterseniz bize ulaşın.

    YanıtlaSil
  32. Mersin Asansörlü Taşımacılık olarak sizlere taşımacılık işini en kaliteli ve en ekonomik fiyatlara sunuyoruz. 22.kata kadar ulaşan asansörlerimizle evinizdeki eşyalarınızı kolaylıkla taşıyoruz.Randevu ve detaylı bilgi için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  33. Nevşehir Diş Hastanesi olarak kliniğimizde dişinizle ilgili her türlü sorununuza çözüm üreterek dişlerinizi eski haline döndürüyoruz.Dişlerinize protez uygulayarak yeni bir dişlere kavuşturuyoruz.Randevu ve detaylı bilgi için internet sitemizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  34. Afyon Halı Yıkama alanında hizmet veren firmamız afyon zirve temizlik halınızı yıkayarak sizlere daha temiz bir yaşam sunuyoruz.Randevu ve detaylı bilgi için afyon zirve temizlik adlı websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  35. Mamak Evden Eve Nakliyat olarak hizmet veren firmamız eşya taşıma ve paketleme konusunda uzman personellerimizle sizlere hizmet vermekteyiz.Randevu vedetaylı bilgi için ankara yavuz nakliyat adlı internet sitemizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  36. Çayyolu Evden Eve Nakliyat olarak eşya taşıma konusunda gelişmiş ve kaliteli hizmetler veren bir firmayız. Sizler de sorunsuz ve güvenli bir şekilde taşınmak istiyorsanız Usta Nakliyat ile hizmet alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  37. Java hala aktif bir şekilde sıklıkla tercih edilmekte olan bir programla dilidir. Java her türlü bilgisayar ve mobil cihazda yoğun olarak kullanılmaktadır. Nesne tabanlı bir yazılım dili olmasından ötürü Java için her şey bir nesnedir. Java’nın diğer bir özelliği ise bir kere hazırladıktan sonra her türlü platformda rahatça çalışabilir. Peki Java ne işe yarar? Sorusu makalemizin devamında.

    java ne işe yarar

    YanıtlaSil
  38. Rolex Saat Fiyatları ile sizlere kaliteli ve şık tasarıma sahip aksesuarlarımıza uygun fiyatlar ile sahip olma şansını sunuyoruz. Saat Port ile tüm ayrıcalıklardan yararlanmak için web sitemizden ulaşınız.

    YanıtlaSil
  39. Diş Kaplama ile hastalarımızın daha sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmalarını sağlıyoruz. Tedaviye göre kaliteli malzemeler ile birçok kaplama çeşidimiz hastalarımızın tercihine bağlı olarak kullanılır. Sizler de sağlıklı gülüşler için web sitemizden randevu oluşturabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  40. Bahçelievler Evden Eve Nakliyat olarak istanbulda hizmet veren nakliyat firmamız sizlere nakliyat hizmettini en ekonomik fiyatlara sunarak bizi tercih etmenizi sağlıyoruz.Detaylı bilgi ve randevu için websitemizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  41. Ankara Şehirler Arası Nakliyat olarak müşterilerimizin daha hesaplı bir şekilde kaliteli bir hizmet almalarını sağlıyoruz. Bu zorlu ve meşakkatli süreci sizler için sorunsuz hale getiriyoruz. Detaylı bilgi için Ersoy Nakliyat ile iletişime geçiniz.

    YanıtlaSil
  42. Ankara Gülüş Estetiği olarak ankarada en kaliteli ve en uygun fiyata hizmet veren firmamız son teknoloji aletlerimizle dişlerinizi tedavi ediyoruz.Detaylı bilgi ve randevu için websitemizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  43. http://ww.ceyhantasimacilik.com nakliyeci

    YanıtlaSil
  44. ağrı evden eve nakliyat
    ağrı evden eve nakliyat firmamız sizlerin memnuniyetini kazanmak adı altında en üst düzey hizmet zincirini sizlere sunarak 7/24 çalışmaktayız...

    YanıtlaSil
  45. Hem şehir içi hem şehir dışı verdiğimiz bu taşıma hizmeti asansörlü sistemimiz ve uzman çalışanlarımız ile sizlere eşyalarınız zarar görmeden profesyonel bir hizmet sağlar Gebze Evden Eve Nakliyat ile sizlerin yanındayız .

    YanıtlaSil
  46. Su Arıtma Eskişehir suların arındırılmasına büyük katkı sağlıyor suyun içim gücünün arttırılması ile içimi daha yumuşak hale getiriliyor siz de arıtılmış içme suyu için Aquaman Su Arıtma ile iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  47. mbtgayrimenkul
    sizlere en güncel en ekonomik emlak listelerini hazırlayarak,hayallerinizdekii konutlara kavuşturmaya devam ediyoruz...

    YanıtlaSil
  48. Yıllardır sizlere en kaliteli hizmeti vermek adına deneyimli,profosyonel ekibimiz ve yeni nesil araçlarımızla çalışmaktayız.Sizlerde güvenilir ve üst düzey bir performans arıyorsanız iletişime geçiniz.

    YanıtlaSil
  49. Sizlerin memnuniyetini kazanmak adına son derece güleryüzlü,deneyimli ve titiz bir ekiple çalışmaya özen gösteriyoruz.Sizlerde temizlikte detaya önem verenlerdenseniz tek yapmanız gereken bizlerle iletişime geçmek.

    YanıtlaSil
  50. Ankara evden eve nakliyat firması olarak civarda tercih edilen ve sevilen bir firmayız, işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışan firmalardan olmayı başardık hizmetlerimizden faydalanmak için sitemize göz gezdirebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  51. Eziyetsiz ve üst düzey bir taşınma gerçekleştirmek firmamız sayesinde çok mümkün.İşlerinde deneyimli kişiler ve son nesil asansörlü araçlarımız ile sizlerin memnuniyetini kazanmaya devam ediyoruz.

    YanıtlaSil
  52. Ağrı Evden Eve Nakliyat sektöründe bir numara olmaya devam ediyor .bir çok hizmeti uygun fiyata sağlan şirketimiz hakkında yaptığınız olumlu geri dönüşler ile büyümeye devam ediyoruz . Türkiye'nin bir çok yerinde hizmet veren tugay express ile iletişime geçmek için tıklamanız yeterli.

    YanıtlaSil
  53. Taşınmaların artması ile yaygınlaşa nakliyat firmaları arasında bir numara olan Malatya Evden Eve Nakliyat şirketimiz alanlında uzman ekip arkadaşları ile çalışmaktadır . Sizlerde uygun fiyata kaliteli ve güvenilir hizmet için tıkayınız.

    YanıtlaSil
  54. firmamız yıllardır üst düzey performansı ile 100%100 müşteri memnuniyetini koruyarak ilerliyor.Sizlerde ekonomik bir şekilde hizmet zincirlerimizden yararlanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  55. eskişehir su arıtma servisi olarak senelerdir bu işi yapmaktayız, su arıtma konusunda bulunduğumuz şehirde ve bölgede tercih edilen sevilen bir firmayız.evinizde sağlıklı suyun bulunmasına olanak sağlıyoruz. suyu içilebilir kılan ve günden güne kendini geliştirmeye devam eden firmamızın kapısı sizlere her zaman açıktır. hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  56. düzce evden eve nakliyat firması olarak şehir içi nakliyat, şehirler arası nakliyat, asansör kiralama, ofis ve büro taşıma, sigortalı nakliyat gibi bir çok hizmetimiz bulunmaktadır. sizler için en iyisini yapmaya çalışıyoruz, hizmetlerimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  57. saraylı lokmacısı olarak istanbulun her bölgesine hizmet vermekteyiz. son derece titiz ve hijyenik olan imalathanemizde üretilen lokmaların dağıtımını sizlere yapmaktayız. istediğiniz bölgeye, istediğiniz zamanda lokma dağıtımını yapan tam donanımlı bir ekibe sahibiz. bizimle iletişime geçerek hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  58. thank you this my webstie lol rp al

    YanıtlaSil
  59. teşekkürler hocam benim de sitem: dudak dolgusu

    YanıtlaSil