19 Eylül 2009 Cumartesi

pırasa sevenler ve sevmeyenler

çok iddialı bir başlık gibi görünüyor ama değil. dünyada iki türlü insan vardır. aşçılar için iki türlü insan vardır, damak tadı iyi olanlar ya da olmayanlar. kasaplar için iki çeşit insan vardır, et yiyenler ve et yemeyenler. şoförler için iki çeşit insan vardır yayalar ve olmayanlar. siyasetçiler için iki çeşit insan vardır, avam ve havas... erkekler için iki türlü kadın var güzeller ve çirkinler. kadınlar için iki türlü erkek var zenginler ve fakirler. devam edeyim mi?... bu sürer gider çünkü.

neyin içindeysek ona bölünürüz. neyin dışındaysak onu bölmeye dahil edemeyiz. biz ikiye ayrılıyoruz yani. içimizdeki bölebildiklerimiz ve dışımızda olan bölünmezler. yani hepimiz asal'ız, asal sayılar gibi içimize kapanığız. bir kendimize bölünüyoruz bir de bizi bölmeye gücü yeten içine girdiğimiz kümeye... çok mu sayısal oldu, o halde şu şekilde bir bölme işlemi yapayım : insanlar ikiye ayrılır, -bacaklarından :)

bu verdiğim link, muhteşem bir şarkıdır. baba zula - pırasa
http://www.youtube.com/watch?v=_eWdG4vL5Qo

insanlar ikiye ayrılır diyor ' pırasa sevenler ve pırasa sevmeyenler'

bölmeye yer arıyorsak -ki milletçe bölmeye ve bölünmeye çok meraklıyız- baba zula şarkısındaki ironi gibi binlerce parçaya bölünebiliriz, atomlarımızı bulamazlar. değerli olan anlamlı parçalara bölünebilmek ve bölündüğümüz yerden daha değerli parçalar üretmek.

d..f..

-matematiğe inanmıyorum. 2x2 benim dünyamda dört etmiyor arkadaşlar, hawking kurban olsun çarpım tablosuna :9 -

dipnot: buradaki dokuz(9) gülümsemeye işarettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder